تالار آئینه از دوازده ویترین که در داخل هر کدام چشمانداز یک حوزه از فعالیت های مهم ایران قابل مشاهده میباشد.
تالار آئینه ضمن اینکه کاربری نگارخانه ای دارد، تشکیل شده است از دوازده ویترین که در داخل هر کدام چشمانداز یک حوزه از فعالیت های مهم ایران قابل مشاهده میباشد. علت نام گذاری این فضا این است که هر کدام از این ویترینها در دو طرف خود آئینههایی دارند که تصویر یک آئینه در آئینه مقابل یک حالت بی انتها و ممتد را به شما نشان میدهد.
- تعلیم و تربیت: این ویترین در حال حاضر به نمایش کتاب آرمانهای شهر اسلام از منظر قرآن می پردازد و به نقش مفاهیم دینی در نظام تربیتی ایرانی اسلامی می پردازد.
- خلیج فارس: این ویترین به نمایش صنعت کشتیرانی، پتروشیمی و پیشرفت هایی که در این زمینه حاصل شده می پردازد و در دورنما شهر نیویورک، شانزلیزه فرانسه و کشورهای اروپایی و غربی را می بینیم که نفت ایران به این کشورها صادر می شده است.
- محیط زیست: خاک را میبینید که به رنگ زر، رنگ ارزشمند طلا طراحی شدند و ارزش خاک ایران زمین را نشان میدهند. داخل غرفه، گونه¬های مختلف جانوری که در کشور وجود داشته است به عنوان نمادی دیگر می بینیم.
- فرهنگ و هنر: یک گوی از احادیث حضرت محمد (ص) که در آن نوشته است «دانش در آسمان باشد مردانی از ایران بدان دست خواهند یافت» نوشته شده است.
- بنای آزادی: در این غرفه ماکتی از میدان آزادی و نمای محیطی آن را می بینید.
- آب و زندگی: در قسمت جلویی، نمادی از تاریخ انسانهای اولیه وجود دارد و جلوتر، انسان¬ها به عنوان نمادهایی با حالتهای کروی شکل و خیلی کوچک گذاشته شدند که در کنار یکدیگر در صلح و آرامش در حال زندگی هستند.
ساختمان سازی های مدرن، سد و سازههای پیشرفته و در کنار آن ها کوه، درخت، رود و روشن و خاموش شدن چراغ به عنوان سمبلی از روز و شب در این قسمت به عنوان نماد زندگی قرار داده شده است. - کشاورزی: در این فضا خاک به رنگ زر و به رنگ ارزشمند طلا درآمده و زمین های شیب دار کشاورزی و قطرات باران و نور آفتاب و در امتداد آن ها رنگین کمان نمادی از کشت سنتی یا اصطلاحا «کشت دیمی» گذاشته شده است. در گوشه این فضا در سمت راست ابزار آلات پیشرفته این حوزه مشاهده می شود. همانطور که می دانید کشور ایران، کشوری چهار فصل است و محصولات متنوع کشاورزی در کشور ما یکی از ویژگی های خاص محسوب می¬شود؛ از همین رو، نمادهایی از محصولات کشاورزی در قسمت جلویی این فضا قرار داده شده است یک جام که از آن آب به بیرون سر ریز میشود نماد پاکی و سمبل اصلی حیات یعنی آب مایهی حیات به عنوان نماد گذاشته شده است.
- ورزش: مجموعه استادیوم آزادی را نشان میدهد. در سمت چپ روز شماری است که روی آن نوشته شده THE OLYMPIC GAMES THERAN 1984 بازی های المپیک سال 1363 که قرار بود در تهران و استادیوم آزادی برگزار شود که هرگز اتفاق نیفتاد. البته بازیهای آسیایی سال 1353 در این استادیوم برگزار شد مشعل المپیک و نقش و نگارهای اساطیری از اساطیر ایران زمین را در این قسمت قابل مشاهده می باشد و در قسمت بالاتر دوندگانی که به عنوان نماد مادر ورزش ها در المپیک در این قسمت حک شده اند.
- شهرسازی: پیشرفت در حوزه شهرسازی با معرفی شهرک های عریض و مرتفع با معماری مدرن در اینجا به صورت نمادین معرفی می شود.
- دریای خزر: این دریا با نام Caspian Sea در دنیا شناخته میشود. ماهی خاویار یعنی طلای سیاه اصیل ایرانی به عنوان نماد در این قسمت قرار داده شده سطح زیرین آب و موجودات دریایی و در سطح بالا سواحل زیبای دریای خزر و رشتهکوه هایی که در اطراف آن قرار دارد قابل مشاهده هستند.
- صنایع: در این ویترین چرخه صنعت را خواهید دید. صنایعی مثل: ذوبآهن اصفهان، کشتی سازی، ماشین سازی، نساجی و صنایع مختلف که در کشور ایران قدمت دارند به عنوان نماد و پیشرفتی که در این زمینه قرار بوده حاصل شوند. در سمت راست این غرفه علامت یک کره مسی رنگ را میبینیم که نماد انرژی هستهای محسوب میشود و نمایشگری که داخل این فضا قرار دارد وظیفه داشت تا فیلم هایی از هر کدام از این صنایع را روی این نمایشگر پخش کند .
- ایران زمین: تندیس یا ماکتی از منشور کوروش بزرگ با عنوان منشور حقوق بشر قرار دارد. در زمان افتتاحیه برج آزادی برای اولین بار از منشور کوروش در برج آزادی رونمایی شد که از موزه بریتانیا به برج آزادی قرض داده شد و بعد از افتتاحیه نیز به موزه بریتانیا برگردانده شد.